„Az arab nőknek ajánlotta” sikerét

Az első arab nőként megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsát az Egyesült Arab Emírségekben élő palesztin Suzanne al-Houby.

MNO
2011. 05. 29. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyvenéves nő május 21-én, egy négyfős expedíció tagjaként jutott fel a 8848 méter magas Mount Everestre – tudatta az expedíció szervezőinek szombaton Dubajban kiadott közleménye.

Suzanne al-Houby két éve készült a földkerekség legmagasabb pontjának megmászására, és 51 nap alatt ért fel a csúcsra. „Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor megvalósult az álmom, és láttam magam körül a világ legmagasabb hegycsúcsát jelző zászlókat” – mondta a palesztin hegymászónő, aki „az arab nőknek ajánlotta” sikerét.

A Csomolungmaként is ismert hegycsúcsot 1953 óta körülbelül háromezren mászták meg, köztük mintegy száz nő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.