Az Új Széchenyi-terv 173 milliárd forinttal segíti a vállalkozásokat

Az Új Széchenyi-tervben mintegy 173 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztésére – mondta Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/786374" target="_blank">• A vállalkozások nélkül nem lehet kilábalni a válságból</a></strong>

MNO
2011. 05. 26. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A K&H Bank és a Piac & Profit Üzleti tippek című konferenciasorozatának csütörtöki rendezvényén a vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár előadásában kifejtette, az ország versenyképességének javítása érdekében is kulcskérdés a vállalkozások adminisztratív kötelezettségeinek csökkentése. Rámutatott: a magyar, mintegy 25-26 ezer milliárd forintot kitevő bruttó hazai termékhez (GDP) képest a vállalkozások adminisztrációs terhe több mint 2000 milliárd forint.

Barcza György, a K&H vezető elemzője makrogazdasági elemzésében kiemelte: az elkövetkező néhány hónapban a forint euróhoz mért árfolyama várhatóan a 260-270 forintos sávban marad.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.