Azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik nem térnek vissza

A keddi kormányülést követően Pintér Sándor belügyminiszter arról tájékoztatta a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának érdekképviseleti tagjait, hogy a kormány kisebb módosításokkal elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő, szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést – olvasható a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének közleményében.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786183" target="_blank"><strong>• Durvulnak a tettrekészek, célkeresztben Lázárék</strong></a>

MNO
2011. 05. 24. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koncepció részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök, az országos parancsnokok bevonásával, 2011. május 30-án, személyesen egyeztet a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.

A belügyminiszter által előterjesztett javaslat lényegesen kedvezőbb az eredeti kormányzati elképzeléseknél. A legújabb tervek szerint a szolgálati nyugdíjasok reaktiválása csak önkéntes alapon történhet, és azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik a visszatérést nem vállalják. Az aktív állományúaknak is, szigorításokkal ugyan, de megmarad a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszere – szerepel a nyilatkozatban.

A miniszterelnökkel folytatandó tárgyalásig a szakszervezetek kikérik a kormányzati elképzelésekről a tagság, az érintett aktív és nyugállományú kollégák véleményét. A sztrájkbizottság a tagság véleményétől és a hétfői, miniszterelnökkel folytatandó tárgyalástól teszi függővé, hogy felfüggeszti-e tevékenységét, vagy tovább folytatja küzdelmét – zárul a közlemény.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.