Bajnokok Ligájára készül a Fradi

A Dunaferr női együttesével 1999-ben Bajnokok Ligája-győztes Zsiga Gyula lesz az egyesülő Celebi-FTC és PLER KC férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

MNO
2011. 05. 26. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szeged és a Veszprém megszorítására szövetkezünk tudásunkat és forrásainkat egyesítve” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester. Hozzátette, hogy a hamarosan megalakuló gazdasági társaságban, amely az összevont csapatot működteti majd, mindkét klub 50 százalékban lesz érdekelt.

A tervekről elhangzott, hogy az első évben a legjobb négy közé jutás lesz a cél, de rövid időn belül a Pick Szeged, majd az MKB Veszprém méltó ellenfele akar lenni az együttes, amely állandó Bajnokok Ligája-részvételre is pályázik. „Ami a tárgyalásokat illeti, már tavaly is eljutottunk két-három lépcsőfokig, és idén újra felvetődött a fúzió, mivel nagy lehetőség rejlik benne. Mindkét klubnak komoly utánpótlásbázisa van, ezeket érintetlenül hagyjuk, hogy minél nagyobb maradjon a merítési lehetősége a budapesti kirakatcsapatnak” – mondta Horváth István, az FTC szakosztályvezetője.

„Angyalföldi vagyok, ott is élek, de budapestinek vallom magam, ezért nagy megtiszteltetés, hogy engem kértek fel a gárda irányítására. Mindkét együttes azzal a problémával küzdött, hogy nem volt második sora, de az egyesüléssel ez nem fordulhat elő” – mondta Zsiga Gyula, aki 18 év után lesz ismét élvonalbeli férficsapat edzője. Hozzátette, június 15-ére alakul ki a csapat végleges kerete.

Az egyesüléssel létrejövő új klub neve még nem dőlt el, színeit illetően pedig azt mondták, benne lesz a zöld-fehér és vélhetően a kék is. A csapat Pestszentlőrincen játssza majd a meccseit. A 2010/11-es Budapest Bank férfi ligában a PLER a nyolcadik lett, míg az FTC a Tatabányával harcol a bronzéremért, az utolsó, vasárnapi népligeti meccs előtt a párharc állása 2-2.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.