Balesetet szenvedett a Mainz magyar labdarúgója

Csütörtökön éjjel 11 óra előtt nem sokkal frontálisan ütközött a 86-os főúton egy Audi és egy Renault Hegyfalu és Pósfa között. A vétlen Audiban a Bundesliga első osztályában szereplő Mainz futballistája, Stieber Zoltán utazott.

MNO
2011. 05. 26. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset körülményeit szakértő vizsgálja, az ütközéstől a Renault kettészakadt. A gépkocsi eleje a motorral a bal oldali, az utaskabin a jobb oldali árokba csapódott, az alkatrészek szanaszét hevertek az úton.

A Szombathely felé tartó Renault női sofőrje átsodródott a szemközti sávba és frontálisan ütközött az érkező Audival. A vétkes jármű 21 éves vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az Audi sofőrje és utasa megúszta nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérülésekkel.

A kamionok rövid idő alatt hosszú sorban torlódtak fel, a helyszínelés ideje alatt a 86-os főúton Hegyfalu és a sárvári lehajtó között teljes útzár volt érvényben.

Információink szerint a vétlen Audi anyósülésén a sárvári származású Stieber Zoltán, a Bundesliga első osztályú Mainz játékosa utazott. A hírt a játékos édesapja, Stieber József is megerősítette.

„Zoli fiam Vajda Gabival, a Lami-Véd cégtulajdonos Vajda László egyik fiával este tíz óra körül éppen tőlem, Szombathelyről indult el Vincze Ottóhoz Győrbe, a volt válogatott játékossal másnap lett volna találkozójuk – mondta Stieber József. – A fiam kocsiját betettük a garázsba és Vajda Audijával indultak el. Nem sokkal később aztán telefonált Zoli, hogy Pósfa után karamboloztak. Úgy tudom, az egyik kanyarban a szembejövő renault-s hölgy áttért az ő sávjukba és akkor ütköztek. Szerencsére sem a fiamnak, sem a kocsit vezető Vajda Gabinak nem esett komoly baja, de természetesen mindkettőjüket bevitték a szombathelyi Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára. Zolinak a sípcsontja horzsolódott le, míg társának a biztonsági öv húzta meg a vállát. Éjszaka aztán még beszéltem vele, mondta, hogy bejött érte a barátnője, hamarosan hazaengedik és mennek is Sárvárra. Szerencsére Vajda Gábor is megúszta a karambolt, így ő is otthon töltötte az éjszakát. Azt mondom, óriási szerencse, hogy ilyen nagy és biztonságos autóval utaztak.”

„Félelmetesen gyorsan történt a baleset, nem is tudtam igazából mit reagálni – idézte fel a kellemetlen emléket Stieber Zoltán. – Én az anyósülésen ültem, az egyik barátom vezette, az ő kocsijával utaztunk. Elég szerencsésen megúsztam a balesetet, ugyanis komolyabb bajom nem történt, csupán kicsit beütöttem, lehorzsoltam az egyik sípcsontomat. Bővebben pedig nem is szeretnék foglalkozni az esettel.”

(vasnepe.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.