Biztosított a kohéziós politika jövője

2014-től több milliárd euróval csökkentenék a szocialisták a közös agrárpolitika kereteit. Tegnap az Európai Parlament különbizottságában a többség ugyanis, a korábbi kompromisszum ellenére, elfogadott egy olyan szocialista módosítást, amely több milliárd eurót vonna ki az agrárszektorból. Surján László kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő kijelentette: „Ez a módosítás eltörölné a mezőgazdasági exporttámogatásokat, ami a néppárti frakció számára elfogadhatatlan.”

MNO
2011. 05. 26. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2007 óta Magyarország a hazai termékek világpiacra juttatásához több mint 100 milliárd forintot kapott az Európai Uniótól. Amennyiben a szocialisták javaslatát a júniusi plenáris ülés is megerősíti, félő, hogy a magyar gazdák 2014-től eleshetnek ettől a támogatástól. Surján László ugyanakkor hangsúlyozta: „Sikerült megvédenünk a kohéziós politika pénzügyi forrásait a néppárti Salvador Garriga jelentéstevő kompromisszumos javaslatainak köszönhetően.” Az EP véleménye szerint 2014 után nem csökkenhet az uniós költségvetés a korábbi időszakhoz képest, sőt a 2013-as évhez képest 5 százalékos növekedést javasolna a különbizottság.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.