Bolgár György: Kutuzov Pesten

MNO
2011. 05. 27. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest tehát szerencsére nem ég, ám a kormány – saját, a tőzsdézést nagy hangon elítélő embereit égetve – óriási pénzt költött tőzsdézésre. Nem zárom ki persze, hogy a végén árfolyamnyereséggel jönnek ki belőle (a tőzsde, a Mol és Orbán nagyobb dicsőségére), de egyelőre az a helyzet, hogy az 500 milliárddal nem az államadósságot csökkentik (pedig állítólag ez volna a kormány abszolút elsőszámú célkitűzése), hanem egy bizonytalan kimenetelű vállalkozásba fektetik.

Hogy ettől az orosz gáz és olaj nem lesz olcsóbb, az biztos, ha pedig netán a kormány úgy akarná részvényesi befolyását érvényesíteni a Molban, hogy állami érdekeket kényszerít rá a részvénytársaságra, akkor annak az árfolyam (az 500 milliárd és a közvagyon) látná kárát. Vagyis az idegesítő orosz jelenlét megszüntetése a magyar energiacégben érthető és magyarázható szándék, az ár és a csatazaj viszont legalábbis zavaró és elgondolkodtató.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. május 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.