Budapest-emlékérmet kaptak a KEK-győztesek

Budapest-emlékérmet adott át a Ferencváros KEK-győztes női kézilabdázóinak kedden Tarlós István főpolgármester.

MNO
2011. 05. 24. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elismerésemet és szimpátiámat szeretném kifejezni, már csak azért is, mert édesanyám révén 1953 óta Fradi-drukker vagyok” – mondta köszöntőjében a városvezető, aki megjegyezte, a két szerencseszáma közül az egyik a 11-es, amely jelen esetben azt jelképezi, hogy a Ferencváros aratta a magyar női kézilabda 11. nemzetközi kupadiadalát.

A főpolgármester külön kiemelte, hogy 33 évvel ezelőtt Elek Gábor vezetőedző édesapja, Elek Gyula vezette legutóbb KEK-győzelemig a zöld-fehérek női kézilabdacsapatát. Tarlós István egy-egy szál virágot és egy-egy Budapest-emlékérmet adott át a sportolóknak, a szakmai stáb tagjainak és a klubvezetőknek.

„Az FTC elnökeként ez az első nemzetközi siker, amelynek részese lehetek. Óriási siker ez, hiszen Magyarországon is van olyan csapat, amely a miénkhez képest többszörös költségvetéssel rendelkezik” – mondta Kubatov Gábor klubelnök.

A Fidesz pártigazgatója elsősorban annak tulajdonította a sikert, hogy az együttes játékosai barátok s nem munkatársak, ezáltal bebizonyították, a közösség szerepe fontosabb, mint a pénzé.

„Hálásan köszönöm nektek ezt a diadalt. Példaképek lettetek, akik miatt remélhetőleg sok fiatal elmegy kézilabdázni, ezáltal ők nem a számítógépet akarják majd használni, hanem gólt dobni” – szólt a csapathoz Kubatov.

A Ferencváros első számú vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, vannak tervek a csapat csarnokának felújítására, amely nem felelt meg az európai szövetség előírásainak, így a KEK-döntő hazai felvonását Dabason játszotta az együttes. Kubatov azt is problémaként említette, hogy egyes meccsekre nem férnek be annyian a csarnokba, mint ahányan kíváncsiak lennének rá.

Az FTC Rail Cargo Hungaria története harmadik európai kupadiadalát aratta, a KEK-et pedig 1978 után másodszor hódította el, miután 34-29-es hazai sikerét követően május 15-én a spanyol Mar Alicante vendégeként 23-23-as döntetlent ért el a visszavágón, s így összesítésben 57-52-re bizonyult jobbnak a fináléban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.