Dacolnak az időjárással a kaposvári fesztiválszervezők

Félbe kellett szakítani a hirtelen jött zivatar miatt a Rippl-Rónai József 150. születésnapjára időzített, háromnapos kaposvári hangulatfesztivál péntek esti Magashegyi Underground-koncertjét, szombaton azonban dacoltak, és mint megtudtuk, ezekben az órákban is dacolnak az esővel és a viharos széllel a „lánglelkű” fesztiválszervezők.

2011. 05. 28. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak elkezdte, de a közönség nagy bánatára nem fejezte be a péntek esti koncertjét Kaposváron a népszerű Magashegyi Underground együttes, a szombati programokat viszont kora estig megtartották. Igaz, a II. Országos Utcatárlat kiállítói péntek este már összecsomagoltak. Mint munkatársunknak elmondták: nem kockáztatják a féltve őrzött festményeiket. A Rotary kaposvári klubja által meghirdetett szombat délelőtti festőversenyen – amelyet egy parkolóház emeletén, a szabad ég alatt rendeztek – tizenkilenc amatőr alkotó ragadott ecsetet. A százezer forintos fődíjat nem adták ki, ehelyett azt négy, ígéretes, fiatal festő között megosztották. A „rotarysok” egyébként hagyománnyá kívánják tenni a Rippl-Rónai születésnapjára eső festőversenyt. Mint érvelnek, ezzel szeretnék motiválni a Vaszary, Galimberti, Rippl-Rónai szülővárosban élő, tehetséges fiatalokat.

Szombat délután a Mississipi Big Beat koncertezett Kaposvár főterén, ám kora este már kétséges volt, vállalja-e a fenyegető esőfelhő és a szélvihar miatt a szabadtéri színpadi fellépést a Psicho Mutants zenekar, a Tátra Tibor–Szűcs Antal Gábor duó és Szabó Balázs bandája. A Festők városa hangulatfesztivál két, esőmentes napján a vártnál kevesebb, becslések szerint együttesen hatezer látogatója volt a képzőművészeti és zenei rendezvényeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.