Digitálisan is elérhető az Eltűnt világ

Már digitális formában is elérhető a Pannon Lapok Társasága által a 2010-es vörösiszap-katasztrófáról összeállított dokumentumfotók gyűjteménye, az Eltűnt világ. A tavaly decemberben nyomtatásban megjelent kiadvány az AppleStore-ból tölthető le, három különböző nyelven.

MNO
2011. 05. 30. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannon Lapok Társasága a vörösiszap-katasztrófa bekövetkeztének pillanatától tudósított a megrázó tragédiáról, helyszínen tartózkodó kollégái igyekeztek feltárni az események minden mozzanatát. Pontos és folyamatos tájékoztatásra törekedve, és mintegy az események szemtanúivá válva, megörökítették Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely küzdelmét – áll a kiadó közleményében.

A szöveges tudósítások mellett rengeteg képi anyag készült, amelyek publikálására csak részben nyújtottak lehetőséget az online és print felületek. A Pannon Lapok Társasága ezért úgy határozott, hogy egy kiadványban hozza nyilvánosságra az értékes dokumentumfotókat, emléket állítva az eseményeknek. Így született meg 2010 decemberében az Eltűnt világ, amely fotóalbum formájában dolgozta fel a rendelkezésre álló képanyagot.

Mára elkészült a kiadvány digitálisan letölthető változata, amelynek célja, hogy fél évvel az eseményt követően a magyar mellett a nemzetközi közönség számára is könnyebben hozzáférhetők legyenek a fotók. Mivel számos külföldi orgánum publikált a tragédiáról, és az érdeklődés határainkon túl is számottevő volt, az AppleStore-ban három nyelven, magyar, angol és német változatban érhető el az Eltűnt világ, amely segít pontos képet kapni a tragédiáról, és méltó emléket állít a túlélők küzdelmének.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.