Díjazták a magyar futball legjobbjait

Andre Alvest, a bajnok Videoton brazil csatárát választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2010/11-es idényben a Monicomp Liga legjobbjának.

MNO
2011. 05. 30. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telki edzőtáborban hétfőn rendezett díjátadón kiderült, a gólkirály két másik csatárt, a Kecskemétet kupagyőzelemre vezető Tököli Attilát és a Paks történetének legjobb szereplésében elévülhetetlen érdemeket szerző Böde Dánielt előzte meg.

A legnagyobb különbségű sikert a választáson Dzsudzsák Balázs aratta, aki a legjobb külföldön játszó labdarúgó lett 412 vokssal, mögötte Gera Zoltán végzett 56 szavazattal.

A PSV Eindhoven légiósához hasonlóan fölényes sikert aratott a legjobb játékvezető kategóriában a szombati Bajnokok Ligája-döntő bírója, Kassai Viktor, aki a díj átvételekor vastapsot kapott a jelenlévőktől.

A legjobb edző a Pakssal második Kis Károly lett, a legjobb másodosztályú játékos címet pedig a már az élvonalba feljutott Diósgyőr futballistája, Lippai Ákos érdemelte ki. Legjobb kapusnak a pápai Szűcs Lajost, legjobb U21-es játékosnak pedig a tavasszal az Újpestben remeklő Lázár Bencét választották.

Az ötfős jelöltlistát az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy héttagú, szaktekintélyekből álló bizottság állította össze, s a listán szereplők között választhatott a több mint 800 profi labdarúgó.

A díjátadó előtt beszámoltak arról, hogy a HLSZ közgyűlésén elfogadtak néhány alapszabály-változást, illetve az éves beszámolókat, továbbá díjazták a HLSZ által szervezett utánpótlástorna győzteseit. Ez utóbbin az U17-es és az U19-es kategóriában is győztes volt keleten a Diósgyőr, nyugaton az Illés Akadémia és a budapesti kettes csoportban a Honvéd, míg a fővárosi egyes csoportban a kisebbeknél a Ferencváros, az idősebbeknél pedig a Vasas diadalmaskodott.

A díjazottak:

Legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa):

1. Andre Alves (Videoton FC) 282 szavazat, 2. Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO) 97, 3. Böde Dániel (Paksi FC) 90

Legjobb külföldön játszó labdarúgó (Puskás Ferenc-vándorkupa):

1. Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven) 412, 2. Gera Zoltán (Fulham) 56, 3. Juhász Roland (RSC Anderlecht) 53

Legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa):

1. Szűcs Lajos (Lombard FC Pápa) 177, 2. Németh Gábor (Vasas) 133, 3. Sasa Stevanovic (Győri ETO FC) 124

Legjobb 21 éven aluli játékos:

1. Lázár Bence (Újpest FC) 215, 2. Gosztonyi András (Videoton FC) 162, 3. Balázs Benjamin (Kaposvári Rákóczi) 96

Legjobb másodosztályú játékos:

1. Lippai Ákos (Diósgyőri VTK) 173, 2. Bajzát Péter (Nyíregyháza Spartacus) 151, 3. Laki Balázs (Gyirmót) 140

Legjobb edző:

1. Kis Károly (Paksi FC) 216, 2. Sisa Tibor (Kaposvári Rákóczi) 136, 3. Mezey György (Videoton FC) 134

Legjobb játékvezető:

1. Kassai Viktor 301, 2. Iványi Zoltán 83, Vad II. István 76

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.