Dollármilliókra bírságolták Mubarakékat

Az internet- és a mobiltelefon-szolgáltatás kikapcsolása miatt 540 millió egyiptomi font, azaz több mint 90 millió dollár bírságot szabott ki egy bíróság Hoszni Mubarak volt elnökre és két munkatársára szombaton.

MNO
2011. 05. 28. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyiptomi vezetés a januári tiltakozó mozgalom alatt próbálta ellehetetleníteni a tüntetők kapcsolattartását ezzel a módszerrel, de ez sem segített a rezsimen. Mubarakra 200 millió, Ahmed Nazif akkori miniszterelnökre 40 millió, Habib al-Adi volt belügyminiszterre 300 millió font büntetést mértek.

Ez volt az első elmarasztaló bírósági ítélet a lemondásra kényszerített államfő ügyeiben február 11-i bukása óta, de ennél sokkal komolyabb perek is várnak rá, egyebek közt a tüntetők legyilkolása miatt, amiért halálbüntetést is kiszabhatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.