DSK: a rendőrség nem tud semmilyen DNS-mintáról

A New York-i rendőrség cáfolta, hogy tőle származna az a hír, hogy Dominique Strauss-Kahn spermájának nyomát találták meg a szobalány ruházatán. A Le Monde hasábjain napvilágot látott a hír, miszerint Strauss-Kahnról kompromittáló jelentést akartak kiszivárogtatni egyenesen Sarkozy közvetlen környezetéből.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/786143" target="_blank"><strong>• Pénzért vették volna meg Strauss-Kahn szabadságát?</strong></a>

MNO
2011. 05. 24. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség keddi közlése szerint a nyomozók még nem kaptak tájékoztatást a DNS-vizsgálat eredményéről. Hétfőn több média is rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjének DNS-ét találták meg a 32 éves szobalány ruháján. A nő azt állítja, hogy Strauss-Kahn május 14-én megpróbálta megerőszakolni szállodai szobájában.

A New York-i rendőrség szóvivője azonban határozottan cáfolta, hogy a genetikai vizsgálat eredményét közzétették volna. Az ügyészség szóvivője hétfőn közölte, hogy a hatóságok nem hoznak nyilvánosságra a DNS-ről „semmit sem a tárgyalásig”. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a bizonyíték legfeljebb a szexuális kapcsolatot támaszthatja alá, azt azonban nem, hogy erőszak történt volna.

A francia politikus tagadja az ellene felhozott vádakat, és ügyvédei a bírósági eljárásban sejteni engedték, hogy a nő beleegyezett a szexuális kapcsolatba.

„Szerencsétlen pózban”?

Dominique Strauss-Kahnról, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt héten lemondott vezérigazgatójáról egy kompromittáló rendőrségi jelentést próbáltak meg kiszivárogtatni az elmúlt hónapokban Nicolas Sarkozy francia államfő közvetlen környezetéből – állította kedd délután megjelent számában a Le Monde. A mértékadó francia liberális újság szerint a 2007-es elnökválasztás előtt készült néhány soros feljegyzésben az olvasható, hogy DSK-t egy rutinellenőrzés során „szerencsétlen pózban” lepték meg egy gépkocsiban, Párizs egyik fizetett randevúiról közismert nyugati részén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.