Dunaszerdahelyen is átélhető az élmény

A Mediawave – Fényírók fesztiválja, amely egy nemzetközi filmes és zenei rendezvény, ismét átélhető Dunaszerdahelyen is, június 2-tól 4-ig. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781655" target="_blank">• Mediawave: az elmúlt öt év legjobb felhozatala következhet</a></strong>

MNO
2011. 05. 30. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri „származású” fesztivál új erőre kapott, miután 2010-ben Szombathelyre költöztették a szervezők a rendezvény székhelyét. A népszerű alternatív esemény egyik regionális helyszíne évekig Dunaszerdahely (is) volt – a műsor az akkori NFG-1-Filmklubban zajlott.

Idén az NFG és a Na’Conxypan polgári társulások összefogásának köszönhetően ismét visszatér a Mediawave a Csallóközbe: június 2-tól 4-ig az NFG klubban látogathatók a különféle programok.

Június 2-án, csütörtökön a fesztivál nyitónapján, 18 és 20 óra között ingyenes rövidfilmszemle lesz az NFG-ben, utána a pozsonyi Deja vu dzsessz-zenekar szórakoztat, mely során egy speciális előadást, a galántai Jakubecz László „Nem én kiáltok” című, megzenésített versekkel teli produkcióját is hallhatják. E koncertre a belépés ingyenes.

Pénteken, június 3-án a táncos lábúaknak kedvez a műsor: a 19 órakor kezdődő és 21 órakor végződő ingyenes rövidfilmes blokk után 22 órától a kassai Dead Janitor producer szettje következik, akinek nemrég jelent meg új EP-je, a Scientific Wrestling. Az Exitab kiadóhoz tartozó DJ az IDM, ambient és hasonló stílusok mestere. 23 órától a pozsonyi Radosť klubból ismert Dead Horse partit élhetik át a látogatók: fellép Bad Mojo és Michael Priest – előbbi a Splash magazin alapítója, utóbbi a Chunk-Foo Fighters fele és a Hochspannung!-rendezvények egyik szervezője. Hajnali 3-ig lehet dubstep, fidget, UK bass és egyéb stílusú számokra hullámzani; a partira a beugró 2,50 euró.

A dunaszerdahelyi mediawave-es zárónap szombaton, június 4-én lesz. Az ingyenes, 19 órától 21 óráig tartó rövidfilm szekció után a budapesti bázisú, nevét a hazai népmesék elképzelt vidékétől kölcsönző, Óperentzia zenekar játszik az NFG klub színpadán. E formáció stiláris rokonának a Korai Öröm és a Colorstar együttesek tekinthetők, vagyis pszichedelikus, etno-, folk-, jazz-, trip hop- és dzsesszelemekkel dúsított dalkavalkád várható. A 22 órakor kezdődő koncertre a jegy ára 2 euró.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.