Ebben az országban hasznosítsák magukat

Az új felfedezések versenyelőnyt teremtenek; ez pedig olyan plusz, amire rendkívül nagy szüksége van az országnak a mostani nehéz helyzetben – hangoztatta Nagy Anna kormányszóvivő a Magyar Kémikusok Egyesülete első nemzeti konferenciájának vasárnapi soproni megnyitóján.

MNO
2011. 05. 22. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyelőny fejlődő vállalkozásokat jelent, a fejlődő vállalkozások pedig új munkahelyeket – tette hozzá, utóbbi fontosságát húzva alá egy olyan országban, ahol az aktív korú népesség alig fele dolgozik. Mint mondta, a versenyelőny kiaknázására bátorító környezetre van szükség, ezt az állam tudja biztosítani. Ide sorolta, hogy már megkezdődött a kutatás-fejlesztés adókedvezményeinek újragondolása, aminek ősszel várhatóan már kézzelfogható eredménye lesz. Ebben a rendszerben egyértelmű és átlátható szabályozás teszi egységessé a kutatás-fejlesztés támogatását, valamint nagyobb esélyt kapnak a kisebb cégek és a fiatal vállalkozók, de változtatni kíván a kormányzat a műszaki és természettudományos képzésben résztvevők „elkeserítően alacsony arányán” is.

A kormányszóvivő szólt arról is: esélyt kell teremteni arra, hogy azok az eredmények, amelyek Magyarországon születnek, „később is itthon maradhassanak, ebben az országban hasznosulhassanak”. A Sopronban kezdődött tanácskozáson a tudományág minden szakterületét képviselő, összesen 450 szakember vesz részt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.