Egy nagymama fosztogat a bevásárlóközpontnál

Fiatal férfiakat kirabló nagymamát keres a rendőrség a Dél-afrikai Köztársaságban.

MNO
2011. 05. 31. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idős asszony Johannesburg egy bevásárlóközpontjánál szemeli ki áldozatait azok közül, akik pénzkiadó automatánál fordulnak meg. Két nehéz szatyorral csal kelepcébe fiatal férfiakat: megkéri őket, hogy segítsenek cipelni terhét a kocsijáig. Amikor a járműhöz érnek, pisztoly szegeződik az áldozat fejének, és két férfi – a nagymama cinkosai – beparancsolják a segítőkész ifjút a kocsiba, elviszik egy darabon, majd miután elszedték a pénzét, kipenderítik.

A nagymamás trió szorgos, áldozataik szinte egymást érik. Amikor a 18 éves Kabelo Dube – akit 34 ezer forintnyi randtól fosztottak meg – visszament a bevásárlóközpontba tájékoztatni a biztonsági őrt a történtekről, még el sem indult a rendőrségre, máris megérkezett a következő kirabolt, aki szintén egy nagymamakorú asszonyra és két férfira panaszkodott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.