Egy napot kell várni

Az eddig napvilágot látott információk szerint a csomag egyik fontos eleme az lesz, hogy svájci frank esetében 180 forinton, míg az eurónál 250-260 forinton rögzítik azt az árfolyamot, amely alapján a bankok kiszámolják az adósok törlesztőrészleteit. Mivel a fixálás 2014 végéig marad érvényben, az adósoknak három és fél évig kevésbé kell aggódniuk az árfolyamok ingadozása miatt. Persze a havi több tízezer forintos könnyítés nincs ingyen. A rögzített és a piaci árfolyam különbözetéből egy újabb adósság képződik, melynek visszafizetését 2015-ben kell megkezdeni.

Magyar Nemzet
2011. 05. 25. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindeközben több pontból álló adósmentő javaslatcsomagot készített a kormány számára a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara. A testület azt indítványozza: ha a kormány be kívánja vezetni idehaza a magáncsőd intézményét, bízza a végrehajtókra a nehéz helyzetbe került családok megsegítését. A kamara a törvényi határidők rövidítésével és az eljárás rosszindulatú elhúzásának megakadályozásával is gyorsítaná a végrehajtásokat – részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.