Egyre gyakrabban veszik elő a monitor előtt is

A MasterCard bankkártyák internetes használata több mint háromszor akkora ütemben növekedett az elmúlt egy évben, mint a hagyományos, üzletben végzett bankkártyás vásárlásoké, bár ez utóbbi is 15 százalékkal magasabb értéket mutat, mint az elmúlt év hasonló időszakában – közölte a MasterCard kedden az MTI-vel. Jelenleg a kártyabirtokosok 10 százaléka vásárol rendszeresen a világhálón.

MNO
2011. 05. 24. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég közleménye szerint az internetes kártyahasználat felfutása elsősorban annak köszönhető, hogy a magyar kártyabirtokosok közül nagyon sokan már tavaly az év végi ünnepek előtt megtették az első lépést és bankkártyával fizették ki az interneten megrendelt árut. A számokból kiderül az is, hogy a magyar kártyabirtokosok szeretnek belföldön maradni az internetes vásárlásokkal, az internetes használat emelkedése ugyanis elsősorban a hazai e-kereskedők forgalomnövekedésének köszönhető, ez többszörösen felülmúlja a külföldi oldalakon magyar kártyákkal generált volumennövekedést.

Kovács Szabolcs, a kártyatársaság internetes kereskedelem fejlesztéséért felelős vezetője kifejtette: tapasztalatuk szerint az első sikeres internetes bankkártya-tranzakció után, mikor a vásárlók látják, hogy ez egy kényelmes, gyors és biztonságos módja a fizetésnek, jellemzően megjön az emberek kedve a világhálón elérhető árucikkekhez, és egyre gyakrabban veszik elő a plasztikkártyát a monitor előtt is.

A MasterCard szerint internetes vásárlás esetében jó tudni néhány gyakorlati fogást. A cég szerint azért is érdemes MasterCard vagy Maestro bankkártyával fizetni, mert reklamáció, hibás teljesítés esetén a magyar jogszabályok és a bankkártyatársaság is a kártyabirtokost védik. Növeli a biztonságot a banki SMS-szolgáltatás, és a saját gépről történő internetes vásárlás. A hasznos tanácsok között szerepel az is, hogy a készpénzfelvételnél, illetve vásárlásnál használt PIN-kódot nem szabad megadni internetes vásárlás esetén; az internetes áruházak oldalán is ajánlott elolvasni a szerződési feltételeket és az apró betűs részeket; érdemes megőrizni az internetes vásárlás visszaigazolását, adatait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.