Elcserélt gyerek volt a híres rendező?

Új DNS-vizsgálatok eredményei foglalkoztatják Ingmar Bergman svéd filmrendező tisztelőit, a tesztek alapján elképzelhető, hogy a 2007-ben elhunyt világhírű művész elcserélt gyerek volt.

MNO
2011. 05. 27. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingmar Bergmanról unokahúga, Veronica Ralston írt új könyvet, amelyben azt állítja: a rendező nem volt vér szerinti fia egész életében imádott anyjának, Karin Bergmannak. A szerző a héten a Dagens Nyheter című lapban tette közzé a Bergman és saját DNS-mintáinak összevetéséből származó eredményeket, amelyek szerint kettejük között nem áll fenn vérségi kapcsolat. Ezek alapján Ralston anyját – Ingmar Bergman egyik lánytestvérét – és a rendezőt nem ugyanaz a nő szülte. Veronica Ralston úgy véli, Ingmar Bergmant születésekor elcserélték, miután anyja nagyon nehéz szülés után egy súlyosan beteg fiút hozott világra 1918-ban.

A díjnyertes rendező rokonsága óvatosan kezeli az új híreket. Daniel Bergman – a művész fia – kijelentette, nincsenek ellenére az új DNS-tesztek, hogy egyszer és mindenkorra tisztázzák a kérdést, de számára nem fontos ez az ügy. Bergman veje, Henrik Mankell krimiszerző szerint alaposabban utána kell járni a rendező származásának, és úgy véli, lehet alapja a híreknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.