Elfoglalt egy várost az al-Kaida jemeni szárnya

Az al-Kaida nemzetközi szervezet jemeni szárnya elfoglalt egy várost az ország déli részén, és szombaton bejelentette, hogy ez lesz a „fővárosa” az Iszlám Emirátusnak, amelyet Abján tartományban hozott létre.

MNO
2011. 05. 28. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arab-félszigeti al-Kaida (AQAP) gyakorlatilag az egész tartományt elfoglalta, amióta pénteken bevonult a központjába, az Ádentől északkeletre fekvő Zindzsibárba. A rendőrség megadta magát – mondta el egy helyi kormányalkalmazott. A pénteki összecsapásokban négy al-kaidás harcos esett el, és több tucatnyian súlyosan megsebesültek – közölte egy kórházi forrás. A rendőrök öt embert vesztettek, köztük egy magas rangú tisztet.

Az AQAP fegyveresei elfoglalták a kormányzati intézményeket és két állami bankot a tartományban. Egy szombati hír szerint az ország Hadramaut nevű, keleti tartományában ismeretlen fegyveresek elhurcoltak három francia állampolgárságú segélymunkást: két nőt és egy férfit. Jemenben gyakoriak a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.