Elsírta magát a „bulvármédia celebje”, bevallotta a gyilkosságot

Beismerte bűnösségét a Fővárosi Bíróságon pénteken megkezdett büntetőperben Gyulai Gusztáv, aki a vád szerint megölte feleségét, az ismert golfozót.

MNO
2011. 05. 27. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulai Gusztáv többször elsírta magát, miközben arról beszélt: korábban a médiában dolgozott, a Kékfénynek is volt szerkesztő-riportere, majd a 1990-es években sikeres, több száz milliós vagyonnal bíró nagyvállalkozó lett, a bulvármédia celebje, ő indította el az ország első hostess-ügynökségét és szervezett operabált is. 2002-ben kötötte meg második házasságát a későbbi áldozattal, akivel éveken át boldogan éltek együtt. Felesége sikeres golfozó lett, Gyulai elmondása szerint karrierjét ő egyengette, és maga is golfszakemberré vált. Internetes portált indított, amely „a golftársadalom hangadója lett”, golfszakkönyvet írt, felesége blogját is ő készítette, és a golfkarrier mintegy 30 milliós költségeinek felét is ő állta.

Viták, féltékenység

A vádlott vallomása szerint a házasság éveiben vállalkozásai tönkrementek, ám még akkor is évi ötmilliós bevétele volt. A házasság lassanként egyoldalúvá vált, a férj kihasználva érezte magát, de ennek ellenére 2010-ig boldog volt a kapcsolatban. Vitára egyedül az adott okot, hogy az asszony sokallta azt a pénzt, amivel a férfi anyagilag támogatta előző házasságából született lányait, például külföldi tanulmányaikat.

2010 tavaszán azonban Gyulai kételkedni kezdett felesége hűségében, ugyanis az asszony a mobiltelefonját otthon általában kikapcsolta, laptopja fedelét pedig nemegyszer lehajtotta, ha a férje arra járt. Miután az asszony beismerte „egyéjszakás” kalandját, szóba került a szétköltözés, ám erre a férj öngyilkossággal fenyegetőzött, amire viszont a nő válaszolta cinikusan: „Próbáld meg!”. „Az utolsó napokban mindent megtettem, takarítottam, főztem, mosogattam, fürdővizet készítettem neki” – idézte fel a gyilkosság előtti időszakot a vádlott.

Brutális gyilkosság

A brutális gyilkosságra rátérve a vádlott elmondta: egy 2010. májusi hajnalon, amikor szokása szerint korán kelt, az asszony telefonjában ismét „szerelmes” SMS-t talált, laptopjában pedig olyan e-mailt, amelyben egy lakásbérlést igazoltak vissza június 1-jétől.

„Nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant! Nem mondhatom, hogy elnézést, szánom-bánom, rosszul reagáltam. Agyonvertem a feleségemet” – mondta a férfi könnyek között. Majd javarészt a vádirattal összhangban elmondta, kézbe vette felesége első golfgyőzelméért kapott márványtalpazatú serlegét, és azzal négy nagy erejű ütést mért az ágyban alvó nő fejére. Ezután szemeteszsákot húzott a testre, és elhatározta, hogy öngyilkos lesz, ám az ehhez elővett széles kést előbb a nő mellkasába döfte. Állítása szerint csak azért, hogy kipróbálja, milyen erővel kell szúrni. Ezután elmosta a kést és a serleget, magához vett egy öngyilkosságra alkalmasabbnak vélt, vékonyabb pengéjű kést, saját maga számára is megmagyarázhatatlan módon leragasztotta felesége szúrt sebét, illetve összetekerte a televíziókészülék zsinórját, és távozott a lakásból.

Sikertelen öngyilkosság

Gyulai öngyilkossági szándékkal a Balatonhoz ment, s egy elhagyatott helyen, egy fa tövében többször hasba szúrta magát, majd megkért egy arra járót, hívja a rendőröket, akiknek elmondta, hogy nem sokkal korábban Budapesten megölte feleségét. A vallomása közben többször sírva fakadó, zokogó 51 éves férfi egy ilyen elgyengült pillanatában elmondta a bíróságnak, hogy soha még csak nézni sem tudta az erőszakot, mindig is kompromisszumkész, együttműködő ember volt, 40 éves kora óta képtelen palástolni érzéseit, de a gyilkosság pillanatairól máig nem tud számot adni magának sem.

Gyulai Gusztáv büntetőpere bizonyítással, tanúk, szakértők meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon. A férfi ellen egy másik, vagyon elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás is folyamatban van, azt azonban tagadja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.