Elszabadult lovak okoztak súlyos sérüléseket

Két elszabadult ló három gyalogosnak is többé-kevésbé súlyos sérüléseket okozott szerdán Moszkva különböző pontjain.

MNO
2011. 05. 26. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz lapok csütörtöki beszámolója szerint a két lovat a biotechnológiai egyetem istállójából, ahol évek óta élnek, szokás szerint nyárra át akarták vinni egy másik helyre, ahol karámban lehetnek. Takarékossági okokból az utat ezúttal nem utánfutóban, hanem kantáron vezetve kellett volna megtenniük.

A Viszla nevű kanca azonban nem sokkal korábban tüzelni kezdett, és a Gyerek nevű mén ezt megérezte, hiába indultak félórás eltéréssel. Gyerek megpróbálta megközelíteni Viszlát, aki nem fogadta az udvarlást, mire a felhevült mén kergetni kezdte az ódzkodó kancát. Az elöl vágtató Viszla fellökött két nyugdíjast, akik enyhe agyrázkódást és zúzódásokat szenvedtek, és egy 42 éves asszonyt, de az utóbbira rálépett a mén is, zárt koponyasérülést és orrtörést okozva. A sérült állapota súlyos. A lovakat végül merész járókelők fogták be a mezőgazdasági minisztérium épületénél, és azóta már nyári helyükön legelésznek.

A lovak elég ritkák az orosz fővárosban, többnyire csak a Kremlben, a hétvégi ünnepélyes őrségváltáson látni, és nagyon ritkán megjelennek lovas rendőrök. Az MTI tudósítója azonban már találkozott lóval a Kreml melletti Manyezsnaja téren is: egy májusi éjszakán egy szemmel láthatólag kábítószer hatása alatt álló lánnyal a nyeregben jelent meg egy ló az utca túloldalán, és halálmegvető bátorsággal átlépdelt a 8-10 sávos autóúton, ahol még késő éjszaka is nagy a forgalom. A térre tartott, ahol még ilyenkor is sok turista kószál, és a lány mindenkinek felajánlotta, hogy csekély összeg ellenében lovagolhat egy keveset az éjszakai Moszkvában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.