Emlékmű az ezeréves Moson vármegyének

Emlékművet kap ezeresztendei fennállása alkalmából egykori székhelyén Moson vármegye; a polgármester szerint még az idén felavatják Mosonmagyaróvárott az egykori cölöpvár közelébe tervezett alkotást.

MNO
2011. 05. 27. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy István (Fidesz–KDNP) az MTI-nek pénteken elmondta: a képviselő-testület előző napi ülésén döntött úgy, hogy támogatja a 2,7 méteres, bronzbetétes, kemény mészkő emlékmű felállítását, amelynek megalkotására Lebó Ferenc szobrászművészt kérte fel tavaly, az évezredes jubileum évében a Mosoni Polgári Kör Közhasznú Egyesület.

Az előterjesztés szerint a civil szervezet a nettó 4,4 milliós költségek felét állja, míg a város idén 2,5 millió, jövőre pedig nyolcszázezer forinttal járul hozzá a „Mosonvármegye ezeréves” köztéri alkotás költségeihez. A városvezető elmondta: azért támogatják a kezdeményezést, mert fontosnak tartják a helyi identitás, a dicső múltú térség „mosoni tudatának” megőrzését, erősítését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.