Engedélyezik a válást Máltán

Az erősen hívő katolikus máltaiak kis többséggel megszavazták, hogy országukban is fel lehessen bontani a házasságokat.

MNO
2011. 05. 29. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton tartott népszavazás vasárnap nyilvánosságra hozott eredménye szerint a szavazók 54 százaléka döntött a válás engedélyezése mellett. Az eredményt Lawrence Gonzi miniszterelnök jelentette be, de hozzátette, hogy „nem ezt remélte”. A többség akaratát azonban tiszteletben fogják tartani, és a parlament meghozza a szükséges intézkedéseket – mondta nyilatkozatában.

A 400 ezer lakosú sziget volt Európában az utolsó ország, amely nem engedélyezte a házasságok felbontását. Ez most lehetővé válik, de a tervek szerint csak négy év különélés után. A máltaiak 72 százaléka állítja, hogy eljár a vasárnapi misére, és szinte az összes házasságot templomban kötik meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.