Évi négymilliárd az agroturizmusnak

Az évi 4 milliárd forintos támogatási keretből egy pályázó legfeljebb 35 millió forintot kaphat – egyebek mellett ezt tartalmazza a vidékfejlesztési miniszternek az agroturizmus támogatásáról szóló rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MNO
2011. 05. 28. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatott célok széles körűek: falusi szálláshely kialakítása, bővítése, felújítása, akadálymentesítése, a szálláshelyhez nem kötött szolgáltatások közül pedig – egyebek mellett – a lovas, vadász-, erdei, horgász-, vízi és borturizmus.

Nem igényelhető támogatás többek közt ingatlan és élő állat vásárlásához, valamint konferenciaturizmushoz. Szintén nem jár támogatás a terepmotorozáshoz, a terepkerékpározáshoz és a quadozáshoz.

A hátrányos helyzetű területeken az elszámolható kiadás 65 százaléka, de legfeljebb 35 millió forint a támogatás felső határa. Nem hátrányos területen a támogatási arány 60 százalék. A borturizmus csekély összegű, legfeljebb 20 millió forintos támogatást kaphat.

A támogatás a magánszemélyek mellett a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, az önkormányzatoknak és az egyházaknak jár. A támogatási kérelmet július 1. és augusztus 1. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz kell benyújtani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.