Farkas is cáfol, nem jár alanyi jogon a lakás

A kormány után Farkas Flórián is cáfolta csütörtökön azt a hírt, mely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon lakáshoz jutnának.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/785316" target="_blank"><strong>• Történelmi esélyt kap a roma közösség + Videó + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 05. 26. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Roma Önkormányzat elnökének közleménye szerint a pénteken aláírt keretmegállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat. Ennek feltétele, hogy az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását – írja Farkas Flórián, hozzátéve: ezek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra.

A Bruxinfo szerdán úgy idézte Farkas Flórián szavait, hogy „alanyi jogon lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll”. A kormány a Magyar Nemzet megkeresésére szerdán cáfolta ezt az állítást.

(MNO, Magyar Nemzet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.