Farkas ötlete: a kormány cáfol

Alanyi jogon lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll – mondta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke a Bruxinfónak a kormánnyal kötött megállapodásra hivatkozva. A kabinet cáfolta Farkas Flórián szavait.

Magyar Nemzet
2011. 05. 26. 1:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komplexen szeretné kezelni a problémát a magyar kormány, vagyis egyszerre szeretne javítani a romák különböző jellegű gondjain – mondta Farkas Flórián az uniós ügyekkel foglalkozó, Bruxinfo című internetes portálnak. Ennek kapcsán azt is kijelentette, hogy „alanyi jogon lakáshoz juthatnak azok a roma családok, amelyek a gyermekeket iskolába, óvodába járatják, és legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, termelni, és képes fenntartani a lakást”. Minderről azok után nyilatkozott, hogy Balog Zoltán felzárkóztatási államtitkárral Brüsszelben bemutatták az európai roma keretstratégiához kapcsolódó magyar nemzeti programot. A romák munkavállalásával kapcsolatban Farkas – aki fideszes képviselő is – azt mondta, nem elsősorban közmunkát szeretnének a cigányoknak adni, „hanem szeretnénk, ha mindenütt dolgozhatnának cigányok, ahol képesek felelősséget vállalni és megállni a helyüket”. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságtól azt kérdeztük, hogy valóban született-e olyan döntés, amelyről Farkas beszélt – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.