Felélés után „eljött az ideje az állami vagyon gyarapításának”

A korábbi évek gyakorlatával szemben, amikor az állami vagyon felélése zajlott, eljött az ideje az állami vagyon gyarapításának – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Budapesten a Joint Venture Szövetség 2011. évi közgyűlésén.

MNO
2011. 05. 27. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter hangsúlyozta: a Mol orosz kézben lévő részvénypakettjének megvétele, a konkrét üzleti tranzakció feltételei megfeleltek a nemzetközi gyakorlatnak, a magyar állam a részvénycsomag megvásárlásával a régió stratégiailag nagyon fontos társaságában szerzett tulajdont, növelve az ország energiaellátásának biztonságát.

„Haladéktalanul elindítjuk a paksi atomerőmű stressztesztjét, az erőmű készen áll a lehető legszigorúbb stressztesztre” – hangsúlyozta Fellegi. Egy másik kérdéskörrel kapcsolatban a miniszter megjegyezte, hogy az új közbeszerzési törvény még a nyári szünet előtt a parlament elé kerül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.