Fontos református díjakat adtak át

Átadták a Magyarországi Református Egyház idei lelkészi, pedagógiai és diakóniai (szeretetszolgálati) díjait pénteken Budapesten, a XIII. zsinat hetedik ülésén.

MNO
2011. 05. 27. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dobos Károly lelkészi díjat Katona János magyaralmási lelkipásztor kapta. Az elismerésre kisgyülekezetekben szolgáló, közösségét megőrző lelkipásztor jelölhető. A pedagógusoknak járó Makkai Sándor-díjat Csiszár Ákosné (Kisvárda), Karikó-Tóth Tibor (Szentes) és Veres Edit (Péterfalva) kapta. A díj annak adható, aki a legtöbbet tette azért, hogy a református nevelési eszményeket átültessék a mindennapi gyakorlatba.

Az Imre Sándor-díjat Szathmáriné Tóth-Pál Ildikó sárospataki iskolaigazgatónak ítélte oda a zsinat. Ezt a kitüntetést a református iskolaügyért végzett munkáért lehet megkapni. A díj adományozásának feltételei: többéves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység, valamint példamutató emberi-hitbeli magatartás.

A szeretetszolgálatban az egyházközségek keretei között dolgozóknak adható Kiss Ferenc-díjat Varga Zsigmondné, a debreceni Nagytemplom diakónusa és Körömi Lászlóné, a csillaghegyi református egyházközség tagja vehette át. Szintén diakóniai, az intézményi dolgozóknak kiírt elismerést, a Juhász Zsófia-díjat Juhász Sándornak és Juhász Sándornénak (Vésztői Református Egyházközség Szeretetotthona), valamint Babolcsai Istvánnénak (Dunaalmási Református Szeretetház) ítélte a zsinat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.