Gondolnak a gyerekekre Csongrádban

Közlekedési játszóteret avattak vasárnap Csongrád városában; a mintegy 480 négyzetméteres parkban számtalan közlekedési szituációt gyakorolhatnak a gyerekek az óvodástól az általános iskolás korig.

MNO
2011. 05. 29. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a város rendőrkapitánya, Koncz József az MTI-nek elmondta: a bárki számára szabadon megközelíthető park a közlekedésbiztonság oktatása szempontjából rendkívül fontos, az iskolákból ugyanis mostanra szinte eltűntek ezek az órák. A rendőrség eddig mobil pályával járta az intézményeket és tartott oktatást a fiataloknak.

A 400 méter hosszú pálya mintegy negyven közlekedési jelzőtáblával gyakoroltat több szituációt, köztük a párhuzamos közlekedést, az egyenrangú utak kereszteződését, a körforgalmat, a főútvonalon közlekedést, az alárendelt útkereszteződést vagy a gyalogátkelőhelyet. A pálya a kerékpáros és a gyalogos közlekedést is szimulálja, szükség esetén a közlekedési rendőrök bevonásával, jelzéseik alkalmazásával.

A városban nagy igény volt a komplex és jó minőségű pályára mind a pedagógusok, mind a gyerekek részéről, ugyanis a dél-alföldi település fő közlekedési eszköze a kerékpár – mondta a rendőrkapitány. A pályára az önkormányzat mintegy kétmillió forintot költött, amihez a MARS Magyarország csongrád-bokrosi állateledelgyára további egymillió forint támogatással, illetve kétkezi munkával járult hozzá.

A településen 1200 általános iskolás veheti igénybe a parkot, mellettük azonban már az óvodások is gyakorolhatnak a közlekedési játszótéren.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.