Gyerekcsoportot gázolt el egy furgon, meghalt egy kislány

Belerohant egy francia csendőrségi furgon egy 23 fős gyerekcsoportba hétfő délután a Párizstól keletre található Tours egyik külvárosi iskolájának a közelében: a balesetben 12-en megsérültek, öt gyerek állapota súlyos – közölte a helyi prefektúra. Az ügyészség később azt közölte, hogy egy nyolcéves kislány belehalt sérüléseibe, a súlyos sérültek száma pedig hét.

MNO
2011. 05. 30. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A France Info hírrádió tudósítása szerint a hivatali jármű a múlt heti Deauville-i G8 csúcstalálkozó helyszínéről szállította el a technikai felszereléseket, amikor a Joué-Lés-Tours elnevezésű előváros egyik körforgalmi pontján elsodorta a gyerekcsoportot. A 6 és 11 év körüli gyerekek két felnőtt kíséretében a szomszédos sportpályára igyekeztek. A prefektúra szerint a fehér furgon egy gázolajfolton csúszott meg a körforgalomban. Szintén a prefektúra közlése szerint a 23 kisiskolás közül 12-en megsérültek, ötük állapota súlyos.

Az ügyészség esti tájékoztatása szerint egy nyolcéves kislány belehalt sérüléseibe, s hétre emelkedett a súlyos sérültek száma. A többi gyermek és kísérőik sokkos állapotba kerültek. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló mentők a szomszédos sportpályán elsősegélyhelyet állottak fel, ahol a könnyebb sérülteket el tudták látni. A súlyosabb sérülteket a régió kórházaiba szállították.

A prefektúrán válságstábot állítottak fel az ügy kivizsgálása végett, a tours-i egyetemi kórházban pedig külön pszichológiai stáb foglalkozik a gyerekekkel és a szüleikkel. A furgont vezető csendőrt, aki egyedül tartózkodott a járműben, a helyszínen őrizetbe vette a rendőrség. Az első alkoholteszt eredménye negatív – közölte az ügyészég.

A francia tömegtájékoztatási eszközök szerint a kisváros lakóit sokkolta a baleset híre, többen a helyszínelő rendőrökre és a polgármesterre támadtak, ezért rohamrendőröket vezényeltek ki a tömeg lecsillapítása érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.