Gyurcsány a kerékkötője a baloldal sikerének?

Az MSZP belső megosztottsága ma nagyobb, mint korábban bármikor valaha, az MSZP a pártszakadás határára jutott.

MNO
2011. 05. 27. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP Ésszerűség és Felelősség platformjának (ÉFP) véleménye szerint a Demokratikus Koalíció platform vezetőségét komoly politikai felelősség terheli azért, hogy sikerült belekerülnie a szocialista pártnak egy olyan vad, megbélyegző, méltánytalan és már-már kirekesztő vitába (vagy inkább hatalmi játszmába), amelyben vannak a pártszavazáspártiak és a pártszavazás-ellenesek, a tiszták és a korruptak, a demokraták és a mutyisták, a változáspártiak és a változásellenesek, a bátrak és a gyávák, az „újak” és a „régiek”.

Az ÉFP, amely éveken át, több száz közleményben és több tanulmánykötetben megfogalmazta már a reformokról, a pártdemokráciáról és a pártfinanszírozás rendbetételéről szóló javaslatait, továbbá amelynek tagjai sosem voltak főállású politikusok, sosem a politikából éltek – aligha lehetne rásütni az előbbi bélyegeket. Mégis azt gondolják, hogy nagyon helytelen lenne, ha a párt támogatná Gyurcsány Ferenc ambícióit. Úgy látják, hogy ha 2014-ben Gyurcsány Ferenc újra reflektorfénybe kerülne (pláne ha első számú vezető lenne), akkor az jelentősen rontaná a demokratikus oldal választási esélyeit. A demokratikus oldal összefogása csak független és önálló arculattal rendelkező szervezetek szövetségeként jöhet létre, azonban ennek kialakulását Gyurcsány (azzal, hogy még mindig egy vezérszerű imázst kíván építeni) inkább nehezíti, mint könnyíti – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.