Ha beküldi a fotókat, akár még nyerhet is

<p>Néhány nap van hátra, és lezárul a Családi Kaleidoszkóp elnevezésű fotópályázat. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium célja az, hogy bemutassák a családban meglévő értékeket.</p>

Lippai Roland
2011. 05. 27. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 31-ig van lehetőség arra, hogy egy a Nemzeti Erőforrás Minisztérum által meghirdetett fotópályázat keretében bizonyítsák a jelentkezők, hogy „a család a legnagyobb érték, a legfőbb boldogság forrása, éljünk bárhol Európában”. A minisztériumtól megtudtuk: a Családi Kaleidoszkóp fotópályázatára már eddig több száz fotó érkezett, s nemcsak a magyarok tartották fontosnak a lehetőséget, hanem Európa számos más országából is érkeztek pályaművek. A képek értékelését követően a sajtófőosztály a legjobbnak ítélt képeket kiállítja Budapesten, egy szabadtéri helyszínen.

Paraméterek

A szervezők a rövid címmel ellátott, fekete-fehér vagy színes képeket elektronikusan, nagy felbontásban, jpg, pdf vagy tif formátumban a [email protected] címre várják. A megfelelő méret a minimum 2000x3000 pixel, 1,5 Mb. Egy pályázó legfeljebb három fotóval nevezhet. A nyertesek értékes díjakkal lesznek gazdagabbak.

A legszebb pillanatokat megörökítő képekre a szavazatot a pályázat „Családi Kaleidoszkóp – Family Kaleidoscope” hivatalos Facebook-oldalán lehet leadni június 1-jétől június 20-án, hétfőn 20 óriáig. A zsűri elnöke Süveges Gergő televíziós szakember; további tagjai Békefi Dóra, a MarieClaire Magazin fotósa; Kecskés Zsolt, a Nők Lapja művészeti vezetője; Sebestyén László, a Heti Válasz tervezőszerkesztője; és Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke bírálják el a beérkezett pályaműveket.

Akinek nincsen Facebook-oldala, az sem esik el a szavazás lehetőségétől, ugyanis voksát a [email protected] e-mail címre küldheti el. Június 1-jétől pedig a http:// kaleidoszkop.kormany.hu kormányzati portálon is megtalálhatók lesznek a képek.

Mint ismert, a kormányzati politika erőteljesen kiáll a család intézménye mellett, ennek érdekében többek között bevezették az egykulcsos családi adózást. Sikerként értékelhető az az eseménysorozat is, amely április másodikán ért véget. Az európai családügyi és népesedési héten számos szakértő és politikus hangsúlyozta a családi értékek fontosságát, azok védelmét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.