Ha fokozódik a görög helyzet, hazánknak akkor sem kell aggódnia

Magyarország jól felkészült bármiféle „balesetre”, amely Görögország lehetséges adósságválságához kapcsolódnék – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Simor András pénteken a devizakereskedelmi szakértők ötvenedik világkongresszusán, Budapesten.

MNO
2011. 05. 27. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A legutóbbi, 2008-as válság óta bőséges eszköztárat készítettünk elő bárminek a kezelésére, ami előfordulhat” – idézte az MNB elnökét a Dow Jones hírügynökség. Simor a devizahitelezésről is szólt, azt mondta, hogy ellenzi annak betiltását. „A devizahitelezést szabályozni és ellenőrizni kell, a kockázatait árazni kell, és utána engedélyezni kell” – mondta a központi bank elnöke. Simor szerint a devizahitelezést nem szabad lebecsülni, hiszen sok fejlesztés nem valósulhatott volna meg, ha csak forinthitelek álltak volna rendelkezésre. „Az Európai Unió a javak és szolgáltatások szabad mozgását jelenti, és ez vonatkozik a pénzügyi termékekre is” – idézte szavait a hírügynökség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.