időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Ha fokozódik a görög helyzet, hazánknak akkor sem kell aggódnia

MNO
2011.05.27. 12:24

Magyarország jól felkészült bármiféle „balesetre”, amely Görögország lehetséges adósságválságához kapcsolódnék – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Simor András pénteken a devizakereskedelmi szakértők ötvenedik világkongresszusán, Budapesten.

„A legutóbbi, 2008-as válság óta bőséges eszköztárat készítettünk elő bárminek a kezelésére, ami előfordulhat” – idézte az MNB elnökét a Dow Jones hírügynökség. Simor a devizahitelezésről is szólt, azt mondta, hogy ellenzi annak betiltását. „A devizahitelezést szabályozni és ellenőrizni kell, a kockázatait árazni kell, és utána engedélyezni kell” – mondta a központi bank elnöke. Simor szerint a devizahitelezést nem szabad lebecsülni, hiszen sok fejlesztés nem valósulhatott volna meg, ha csak forinthitelek álltak volna rendelkezésre. „Az Európai Unió a javak és szolgáltatások szabad mozgását jelenti, és ez vonatkozik a pénzügyi termékekre is” – idézte szavait a hírügynökség.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.