Hadzics lehet a következő

A hágai Nemzetközi Törvényszék volt főügyésze, Carla del Ponte szerint hamarosan le fogják tartóztatni a háborús bűncselekmények vádjával még körözött utolsó szerb vezetőt, Goran Hadzicsot is.

MNO
2011. 05. 29. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt főügyész egy vasárnap megjelent interjúban azzal érvelt, hogy a szerb hatóságok eddig a csütörtökön kézre került Ratko Mladicsra összpontosították a figyelmüket. Ezután viszont már Hadzicsot üldözhetik minden erejükkel.

Del Ponte szerint az egykori horvátországi szerb vezető valószínűleg Szerbiában bujkált, amikor ő hivatalban volt. Ha még mindig ott van, feltehetőleg le fogják tartóztatni – mondta a svájci SonntagsZeitungnak.

Hadzicsot a horvátországi polgárháború (1991–95) idején elkövetett háborús bűncselekmények miatt körözi a hágai törvényszék. Ő volt a horvátországi szerbek vezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.