Haitire megy Papp István

Haitin, az ENSZ-nek a szigetországot stabilizáló, Minustah elnevezésű missziójában folytatja munkáját Papp István ENSZ-alkalmazott, akit tavaly októberben raboltak el Szudánban, és 91 napot töltött fogságban; június elsején indul új állomáshelyére.

MNO
2011. 05. 26. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp István csütörtökön azt is elmondta, hogy Haitin a közösségi erőszakcsökkentési programba kapcsolódik be, amelynek az a célja, hogy támogassa a nagy méreteket öltött bűnözés visszaszorítását, és elsősorban a legszegényebb rétegeknek alternatívát kínáljon a bűnözéssel szemben, segítse ezeket az embereket munkához jutni.

Új megbízatásáról március elején New Yorkban közösen döntött a világszervezetbeli főnökeivel, akik azért ajánlották számára ezt a munkát, mert jól tudja majd kamatoztatni a különböző missziókban eddig szerzett tapasztalatait, valamint úgy ítélték meg, hogy Haitin elfogadható a biztonsági kockázat is – mondta Papp István. Mandátuma egy évre szól, de van lehetőség az esetleges folytatásra.

Hangsúlyozta, hogy a 91 napos szudáni fogság sem fizikailag, sem mentálisan nem okozott számára olyan sérüléseket, amelyek megakadályoznák missziós tevékenységének a folytatását. Az esetleges félelem legyőzésének legjobb eszköze a munka folytatása. Családja félti ugyan, de megérti, elfogadja a döntését, hiszen felesége és gyermekei is tudják: „ez az élete” – tette hozzá.

A Fejér megyében élő ENSZ-alkalmazott 1989 óta több misszióban vett részt. Járt Irakban, Iránban, Mozambikban, a Sínai-félszigeten, New Yorkban, Kongóban, Nepálban és legutóbb Szudánban. Mint mondta, szívesen folytatta volna ottani, az elrablásával megszakadt munkáját, de biztonsági okokból nem térhet vissza az afrikai országba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.