Hárommilliárd érkezhet a „fáraók földjére”

Egyiptom elvi megállapodást kötött a Nemzetközi Valutaalappal egy hárommilliárd dolláros hitelről. A 12 hónapra szóló szerződést várhatóan vasárnap írják alá – jelentette be Samir Radvan egyiptomi pénzügyminiszter hétfőn.

MNO
2011. 05. 30. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitel célja mérsékelni az államháztartási hiányt a 2012 júniusában lezáruló új pénzügyi évben, amely a miniszter szerint a hazai össztermék (GDP) 11,3 százaléka lehet. Egyiptom a közelmúltban arra szólította fel a donorországokat és a hitelfolyósító intézeteket, hogy nyújtsanak pénzügyi támogatást az országnak, amelynek jócskán leapadtak a devizatartalékai. Ezt az okozta, hogy az év eleji zavargások óta nem állt helyre a termelés, a turisták és befektetők pedig elkerülik az országot.

Az elmúlt tíz napban a Világbanktól Szaúd-Arábián és Kataron át az Egyesült Államokig több milliárd dollár támogatást helyeztek kilátásba Egyiptomnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.