Hárommilliárd kell a működőképesség fenntartásához

Az új főpolgármester-helyettes szerint a metrókocsik felújításához hárommilliárd forintra van szükség; Hutiray Gyula erről pénteken beszélt az MTV Ma reggel című műsorában.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786465" target="_blank"><strong>• Egy budai belváros kialakítása is a tervek között szerepel</strong></a>

MNO
2011. 05. 27. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül hárommilliárdos összeget kell rövid úton elkülöníteni „a metrókocsik szükséges felújítására” – közölte Hutiray Gyula; szerinte ezt az összeget biztosítani kell ahhoz, hogy a metró működőképességét fenntarthassák. Mint mondta, a jelenlegi szerelvényállománnyal működik a metró, a további kieséseket kell tartalékkal elkerülhetővé tenni.

Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTV Ma reggel című műsorában azt mondta: elképzelhető, hogy használt metrókocsik vásárlásával oldják meg a budapesti metróközlekedésben kialakult problémát. Mint akkor emlékeztetett, a napokban kivonták a forgalomból a legveszélyeztetettebb 43 metrókocsit a 2-es és a 3-as vonalról. Hutiray Gyulát szerdán választották főpolgármester-helyettessé, a városfejlesztési területekért felel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.