Hatalmas beruházás Egerben

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár helyezte el csütörtökön Egerben annak a gyógy- és rekreációs szállodának az alapkövét, amely 1,7 milliárd forint beruházása nyomán jövő júniustól fogadhatja a vendégeket.

MNO
2011. 05. 26. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházó Imola Építő Kft. félmilliárd forintot nyert a négycsillagos, mintegy 100 férőhelyes hotel megvalósításához az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programjából. Szócska Miklós az alapkő elhelyezését megelőzően úgy vélekedett: a Hotel Platán jó példája annak, hogy miként válhat a gyógyturizmus húzóágazattá az ország újjáépítésében.

Habis László, a település polgármestere azt hangsúlyozta: az utóbbi évek fejlesztései nyomán egyre inkább megvalósulni látszik az az álom, hogy Eger nemzetközileg is elismert fürdővárossá váljék. Mint azt Tóth Imre, az Imola Építő Kft. vezetője elmondta: a szállodában 46 lakosztályt, illetve szobát alakítanak ki. A wellness részlegben gyógyvizes medence, sófürdő, élménymedence, szauna, illetve gyógyászati központ várja majd a vendégeket. Utóbbiban reumatológiai, ortopédiai, neurológiai panaszokat kezelnek, illetve lehetőség nyílik traumatológiai műtétek utáni rehabilitációra és fogászati kezelésekre is.

A szállodában, amelybe a hazaiak mellett elsősorban Skandináviából várnak vendégeket, 40 embernek biztosít munkát a társaság – mondta Tóth Imre. Az Imola Építő Kft. éves forgalma eléri a 2,5 milliárd forintot, míg a 20 társaságot tömörítő Imola cégcsoport éves forgalma mintegy 7 milliárd forint. A cégcsoportot belföldi magánszemélyek birtokolják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.