Helyreállították a egyik blokk hűtőrendszerét a fukusimai erőműben

A szombati leállás után vasárnapra helyreállították a márciusi természeti katasztrófában súlyosan megrongálódott Fukusima–II atomerőmű 5. blokkjának hűtőrendszerét – jelentette be az erőművet üzemeltető cég, a Tepco egyik tisztségviselője.

MNO
2011. 05. 29. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint a hűtőrendszert közép-európai idő szerint 5 óra 49 perckor indították be újra, és arra számítanak, hogy hamarosan csökkenteni tudja a reaktornak és az üzemanyagrudak pihentetőmedencéje vizének a hőmérsékletét. Ezeken a helyeken több mint négy órával az újraindítás előtt a hőmérséklet még 83 Celsius-fok volt. Erre a hőmérsékletre 68 fokról melegedett fel azután, hogy a hűtőrendszer szombaton leállt.

A Fukusima–II (avagy Fukusima Daicsi) erőmű 1., 2., 3. és 4. blokkja a márciusi földrengésben és szökőárban súlyosan megrongálódott, az 5. és a 6. reaktor kevésbé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.