Hitler többé már nem díszpolgár

Megvonta a díszpolgári címet Adolf Hitlertől egy osztrák város.

MNO
2011. 05. 25. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsó-ausztriai Amstetten szociáldemokrata többségű képviselőtanácsa kedd esti, élénk vitával kísért szavazásán határozott erről. A téma a Zöldek egy helyi képviselőjének felvetése nyomán, a múlt hét végén került szóba. Raphael Lueger szorgalmazta, hogy még a város fennállásának közelgő 900. évfordulója előtt mondják ki a díszpolgárság visszavonását.

A városka polgármestere az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, eddig azért nem vonták vissza a címet az egykori náci vezetőtől, mert az a jogászok és történészek által is képviselt vélemény volt az uralkodó, hogy az a kitüntetett halálával automatikusan megszűnik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.