Hivatalos: félszáz gyógyszer ára csökken júniustól

Június elsejétől csaknem félszáz gyógyszer ára csökken – erősítette meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken a Népszabadság aznapi számában megjelent <a href="http://www.mno.hu/portal/786821" target="_blank"><strong>információt</strong></a>.

MNO
2011. 05. 27. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett készítmények árait a gyártók, forgalmazók mérsékelték, ennek köszönhetően csökkenhetnek a betegek kiadásai is. A mostani árcsökkentés mértéke átlagosan 11,5 százalék, de több olyan termék is van, amelyekért a betegek 25-30 százalékkal fizetnek majd kevesebbet júniustól – írta az OEP. A közlemény szerint az árcsökkentésben érintett termékek között több népbetegség kezelésére szolgáló készítmény is van, egyebek mellett szív- és érrendszeri gyógyszerek, valamint allergia elleni medicina és tápszer is.

Az OEP emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két hónapban négyszer hirdetett árcsökkentést. Ezek révén április elsejétől hatszáz termék ára változott, a betegek terhe átlagosan 230 forinttal csökkent. A múlt hónap közepétől újabb 32 terméknél mérséklődtek a térítési díjak 30 százalékkal. Május elsejével átlagosan 400 forinttal csökkent 60 termék ára, amelyek között számos kombinációs készítmény is van – írták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.