Húszezer embert bocsáthatnak el

Húszezer fős leépítés lehet a lengyel közszférában, ha az államháztartási hiány csökkentése céljából szükségessé válna a kormányfő „B terve”.

MNO
2011. 05. 26. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rzeczpospolita csütörtöki beszámolója szerint ekkora mértékű leépítés azt jelentené, hogy annyian dolgoznának a közszférában, mint 2007-ben. A leépítésre még egy korábban elfogadott törvény ad lehetőséget, amely szerint 2013-ig a közszférában 10 százalékos létszámcsökkentést hajtanak végre és felmerült a közalkalmazotti bérek 2014-ig történő befagyasztása is, de erről egyelőre döntés nem született. Az elbocsátásokat lehetővé tevő törvény miatt még az év elején az alkotmánybírósághoz fordult a lengyel államfő, s akkor felfüggesztették a tervet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.