Igazi földcsuszamlást váltott ki a 2022-es „atomhatáridő”

Politikai földcsuszamlást váltott ki Berlinben a Merkel-kormány hétfő hajnali határozata arról, hogy Németország legkésőbb 2022 végéig bezárja atomerőműveit.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/787300" target="_blank"><strong>• 2022-ig bezárják az összes atomerőművüket a németek</strong></a>

MNO
2011. 05. 30. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konzervatív–liberális koalíció pártjai magasztalták a határozatban foglaltakat, azt állítva, hogy a kormány az atomenergia alkalmazásáról való lemondás legszakszerűbb és egyben legésszerűbb útját választotta. A két legerősebb ellenzéki párt fenntartásait hangoztatta, jelezte ugyanakkor, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén kész a kormány álláspontjának támogatására.

Az energetikai konszernek ezzel szemben bírálták és elsietettnek nevezték az atomerőművek elhatározott bezárását, és hasonlóan foglaltak állást a legnagyobb ipari szervezetek vezetői is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.