„Igazolatlan hiányzás”: kevesebb pénzt kap az LMP- és az MSZP-frakció

Az Országgyűlés elnöke nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének igazolását arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól. Kövér László az ügy kapcsán hétfőn úgy nyilatkozott: nem dönthetett másként, mert a két frakció deklaratívan mondta fel a munkát ebben az időszakban.

MNO
2011. 05. 30. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nol.hu írt arról, hogy a Kövér László csökkentette az „igazolatlan hiányzások” miatt az MSZP parlamenti frakciójában ülő képviselők fizetését azzal, hogy nem jegyezte ellen a fizetési papírjaikat. Megkeresték az alkotmányozás folyamatából szintén kimaradt Lehet Más a Politika képviselőit is, akik a lapnak egyelőre nem tudták pontosan megmondani, hogy kiknek csökkenthették a fizetését, hiszen az erről szóló kimutatásokat még csak most vették át.

Az MTI a hír kapcsán kérdezte a házelnököt, aki azt mondta, hogy az említett időszakra vonatkozó frakcióvezetői igazolásokat nem írta alá. Kövér László szerint az szorult volna magyarázatra, ha nem így dönt. „Annak örülök, hogy a hírek szerint a szocialisták jogilag értik a problémát, ez az ő esetükben már fontos előrelépés” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: „a magyar demokrácia és a magyar demokratikus szocializmus megszületése az a pillanat lesz, amikor erkölcsi értelemben is értik, hogy amit csinálnak, az elfogadhatatlan”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.