Ilyen még nem volt: bevonták a buszsofőr jogsiját

Közlekedéstörténeti mérföldkőhöz érkezett Venezuela: először vontak be rendőrei autóvezetői jogosítványt.

MNO
2011. 05. 22. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai ország híresen autósbarát, kőolajgazdagsága révén a benzint szinte ingyen adja, a szabályok betartását pedig nem veszik komolyan sem a vezetők, sem a rendőrök. Egy 41 éves buszsofőr esetében azonban most nagyot fordult a kocka. Az illetőnek bevonták a jogosítványát, ráadásul egy teljes évre. A vétke: buszának „nem volt ki” az összes kereke, miközben utasokkal teli, túlterhelt járatot vezetett jóval gyorsabban a megengedett sebességnél.

A busz nem négy-, hanem hatkerekű, hátul kettő-kettő van neki, és az egyik hátsó párból hiányzott az egyik. Dél-Amerikai legnagyobb olajkitermelő országában 24 forint a benzin literje, az autósok ittasságának ellenőrzése legfeljebb elméletben fordulhat elő, az autósok jogait mondhatni a maximálisnál is jobban tiszteletben tartják. A vezetők hajmeresztően közlekednek: mivel az autópályák igen gazdagok kátyúkban, mindenki vadul kerülgeti őket, miközben 160-nal száguld.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.