Inotai Edit: 25 óra Deauville-ben

MNO
2011. 05. 26. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Inotai Edit: Nicolas Sarkozy francia elnök ismét elemében van: miután megszabadult a lassan már riválisának tekintett Dominique Strauss-Kahntól, kézbe veheti a „világ ügyeit”. Rendezett is mindjárt egy előcsúcsot, amelyen nem kisebb személyiségek jelentek meg, mintMark Zuckenberg, a Facebook alapítója, Larry Page, a Google vezére vagy Rupert Murdoch médiamogul. Sarkozy felismerte: avítt a világ eseményeiről csak a politikusokkal eszmét cserélni, a valódi nyilvánosságot már nem ők alakítják. A párizsi e-G8-on sok mindenről szó esett, a nyilvánosság szerepéről, a tájékozódás szabadságáról, az információk áramlásáról – és azok ellenőrzéséről. Ez érdekelheti legjobban a politikusokat: hogyan profitálhatnak ők (például a jövő évi elnökválasztás előtt álló Sarkozy) mindebből.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. május 26.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.