Iránban cáfolják az izraeli üzlet létrejöttét

Cáfolta egy teheráni illetékes vasárnap azt a washingtoni állítást, hogy országa kereskedelmi hajót vásárolt egy izraeli cégtől.

MNO
2011. 05. 29. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teheráni média idézte Mohammad Nahavandiánt, az iráni kereskedelemi, ipari és bányászati kamara elnökét, aki hangsúlyozta, hogy az iráni törvények tiltanak „mindenfajta ügyletet a cionista rezsimmel” vagy Izraellel kapcsolatba hozható vállalatokkal.

Az Egyesült Államok kedden szankciókat vezetett be hét olyan energetikai cég ellen, amelyek megsértették az Iránnal szemben 1996-ban életbe léptetett, a finomított olajtermékek eladásának tilalmára vonatkozó törvényt.

Az Ofer Brothers nevű izraeli cég azért részesült büntetésben, mert tavaly szeptemberben tankhajót adott el 8,6 millió dollárért az IRISL iráni hajózási vállalatnak. E céget megfosztják az amerikai exportengedélytől és exportfinanszírozástól, valamint a tízmillió dollárnál nagyobb összegű amerikai hitelek felvételének lehetőségétől.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.