Iskolatej: még öt nap

Május végéig igényelhető az iskolatej-támogatás a január 1. és február 28. közötti szállítási időszakra – közölte a Magyar Agrárkamara.

MNO
2011. 05. 26. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatási kérelmet a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez lehet benyújtani.

Idén 800 millió forint áll rendelkezésre az iskolatejprogram támogatására, amelynek feltételeit egy minisztériumi rendelet rögzíti. Ennek értelmében az intézményfenntartókon túl idén már azok a tejfeldolgozók is igényelhetnek támogatást, amelyek piaci lehetőséget látnak a programban. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja. Ennek alapján 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatejprogramra.

A támogatás segítségével a tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt, vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások, illetve az iskolások. Az MVH közlése szerint a támogatást összesen öt, két hónapos időszakra lehet igényelni az oktatási idő alatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.