Ismét megnyitotta kapuit a siklósi vár

Újra megnyílt a látogatók előtt az 1,6 milliárd forintból részlegesen felújított siklósi vár csütörtökön.

MNO
2011. 05. 26. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másfél évig tartó, hazai, európai uniós és a Norvég Alap forrásaiból finanszírozott kivitelezési munkálatok keretében látogatóközpontot építettek, felújították a barbakánt, a felhajtóhidat, a Dorottya-kertet, a várkápolna belső tereit, egyebek mellett kibővítették a kiállítóhelyiségeket is.

A fejlesztésnek köszönhetően a vár alkalmassá vált nagyobb tárlatok megrendezésére, kiemelkedő hazai és külföldi alkotók műveinek bemutatására. A várudvaron rendezett színházi előadásokon, koncerteken egyidejűleg 650 vendéget tudnak leültetni, vagy 2 ezer álló vendéget tudnak fogadni. A város erre is alapozva célul tűzte ki, hogy a vár látogatottságát a korábbi évi 80-100 ezerről 170 ezerre növeli.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.